Recept 05 (0 stemmen)

Romige kervelsoep met reepjes ham

Dit is een recept van

tijd
145 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 ui
  3. 1 bosje kervel
  4. 20 gram margarine
  5. 1 l kippenbouillon
  6. 2 eierdooiers
  7. 1 dl slagroom
  8. 30 gram bloem
  9. snuifje peper
  10. snuifje zout
  11. 100 gram parmaham
  12. Bereiden:
  13. Hak de ui en de kervel fijn. Smelt de margarine en fruit de ui hierin. Voeg na 2 minuten de kervel toe en laat deze smoren. Schenk de bouillon erbij, roer goed en pureer de inhoud met een staafmixer. Klop de eierdooiers los en roer de bloem en de slagroom erbij. Breng de bouillon aan de kook. Roer wat van de warme soep bij het roommengsel en roer dit geleidelijk bij de soep. Deze gaat nu binden. De soep mag nu niet meer koken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd de parmaham in reepjes. Schep de soep in kommen en verdeel de reepjes ham erover.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?