Recept 35*** (2 stemmen)

ROMIGE GRIEKSE CITROEN-RISOTTO.

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet.
  3. Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
  4. Verwarm de bouillon.
  5. Schenk de wijn bij de rijst in de pan, roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen, schep nu soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan.
  6. Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.
  7. Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap en de mascarpone en de kaas door de risotto.Dit duurt ongeveer 25 min.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Laat de risotto voor je hem serveert 5 minuten staan, zodat de smaken goed intrekken.
  10. Tip
  11. Roer 1 eetlepel honing door de rest van de mascarpone en serveer met vers fruit als dessert
  12. .

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kok Kimberley op 14 juli 2013 om 15u48

Deze risotto is van mijn dochter en komt uit Griekenland, heerlijk met gebakken vis of een gegrild stukje tonijn.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?