Romige bloemkoolsoep met gambaspiesjes

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 eetl olijofolie in een soeppan en bak de gesnipperde ui, bloemkoolroosjes en aardappelblokjes 2 minuten. Voeg 750ml water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook alles in 15 min. zachtjes gaar. Steek aan elk spiesje 3 gamba's. Roer de paprikapoeder door 1 eetl. olijfolie en bestrijk hier de spiesjes mee.
  2. Pureer de soep met een staafmixer tot deze glad en licht gebonden is. Roer de slagroom er door en laat de soep 5-10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Bak de spiesjes in een grillpan op matig vuur tot ze roze zijn.
  3. Schep de soep in kleine glaasjes en strooi de peterselie in het midden. Leg de spiesjes op de rand.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?