Recept 45**** (1 stem)

Romige bietensoep met spekjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

SUPER SOEPEN

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de bieten en snijd ze in blokjes. . Bak de spekreepjes al omscheppend goudbruin en knapperig in een anti aan bakpan zonder vetstof. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  2. Fruit in het bakvet de ui en knoflook 2-3 minuten op laag vuur. Voeg daarna de bieten, bouillon, suiker en azijn toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager en laat de bieten afgedekt ca. 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en verdeel er de zure room, de bosuitjes en spekreepjes over. .
  3. Serveer de bietensoep met wat stukjes meergranenstokbrood of stevig ander brood naar smaak.

Bron: Vriendin .nl recept iets aangepast en eigen foto

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 07 oktober 2017 om 19u03

Heerlijk

Hoeveel sterren geef jij dit recept?