Romige Aspergesaus

Je asperges eens op een andere manier pimpen? Maak er deze eenvoudige, maar superlekkere aspergesaus met ham bij. Klaar in amper een kwartiertje!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 25 gr roomboter
  • 25 gr bloem
  • 125 ml groentebouillon
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr beenham (in kleine stukjes)

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een steelpan, zonder te laten kleuren. Voeg de bloem toe en laat enkele minuten zachtjes garen. Voeg al roerend de bouillon toe en breng aan de kook tot een gladde dikke saus. Giet de slagroom erbij en blijf roeren. Als de saus kookt als laatste de ham toevoegen en meeverwarmen.

Tip

Dit recept voor aspergesaus kan je ook perfect met Solo Bakken en Braden bereiden, in plaats van roomboter.  Even lekker!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?