Romig stoofpotje met schelvis en prei

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Stoofpotjes... dat is nu eens echte comfort food. Ze zijn dan ook zeer geliefd hier in huis, vooral tijdens de wat koudere maanden. En ja, ook kinderen zijn er dol op. En nee, een stoofpotje hoeft niet altijd met vlees te zijn! In dit eenvoudige receptje gebruik ik schelvishaasjes en het resultaat is een verrassend licht en lekker gerechtje. Aan de slag, zou ik zo zeggen!
  2. Je schilt eerst de aardappelen en snijdt ze in kleine blokjes.
  3. Stoof de fijngesneden ui aan in wat Solo samen met de in ringetjes gesneden en gewassen prei. Voeg even later ook de champignons toe.
  4. Los het visbouillonblokje op in 600 ml heet water en voeg samen met de aardappelen toe aan je stoofpot. Breng aan de kook en laat daarna zeker nog 20 minuutjes rustig sudderen.
  5. Snij de vis in grote stukken.
  6. Voeg de vis, de Solo crèmefine en de dille toe, kruid af en laat rustig nog een paar minuten verder sudderen.
  7. Serveer met wat preischeutjes.

Tip

Tip: gebruik bij voorkeur een stevige vis, die valt niet zo snel uiteen in een stoofpot.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?