Recept 55***** (2 stemmen)

Rolletjes van mozzarella en aubergine

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

quinoa gerechten

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de tomaten in stukjes. Bak de knoflook even in 2 eetlepels olijfolie. Voeg er de tomaten en wat fijngesneden basilicum aan toe en sauteer op hoog vuur gedurende 2 minuten.
  2. Snij de aubergine in de lengte in fijne schijven en giet er wat olijfolie over. Bak ze op een hete grillpan aan. Snij ook de mozzarella in fijne plakjes. Op elke plak aubergine leg je dan wat mozzarella en een flinke eetlepel tomatensaus. Rol dit alles op.
  3. Bak de rolletjes dan 5 minuten in de oven (200°C) en dien op met de overblijvende tomatensaus en fijngesneden basilicum.
  4. Wil je nog iets extra doen? Bak 2 eetlepels broodkruimels in de pan waar ook de knoflook en tomaten in werden gebakken. Strooi ze samen met 1 eetlepel vers geraspte Parmezaanse kaas over de rolletjes, voor je ze in de oven zet.
Tip

Tip van de chef: Je kunt het water uit de aubergine halen door zout over de schijfjes te strooien. Spoel ze na 20 minuten af en droog met keukenpapier.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie