Rolcake met aardbeienconfituur

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker in de mengkom. Voeg de eieren toe en laat de keukenmachine op een stevige snelheid draaien. Voeg tussendoor een snuifje zout toe. Blijf kloppen tot een luchtige, bleek egale massa. Zeef intussen de patisseriebloem, giet ze bij het eiermengsel en laat draaien tot alles goed gemengd is.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de bakplaat in met een klontje boter. Leg erbovenop een vel bakpapier, zodat het tot aan de randen aan de bakplaat plakt. Strijk het papier zo glad mogelijk. Roer nog even door het beslag en schep het op de bakplaat. Kantel de bakplaat tot het laagje beslag zich verspreid heeft over de hele oppervlakte. Bak het beslag tot een biscuit en haal die uit de oven zodra het een licht goudbruin kleurtje krijgt. Reken 7 tot 10 minuten afhankelijk van je oven.
  3. Schenk de slagroom in een mengkom, voeg naar smaak suiker toe en klop luchtig en stevig.
  4. Neem het biscuitgebak uit de ovenschaal en draai het om. Verwijder voorzichtig het vel bakpapier. Laat de oven opstaan terwijl het gebak afkoelt. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en strooi er amandelschilfers en daarna een dun laagje suiker over. Rooster de nootschilfers goudbruin en neem regelmatig een kijkje, want ze kunnen snel verbranden. Hou de schilfers opzij.
  5. Bestrijk drievierden van het gebak met een laagje confituur en spatel er een dun laagje slagroom op. Rol de cake voorzichtig op. Begin bij de (korte) zijde waarop er confituur en slagroom zit. Een deel van de room druk je tijdens het rollen naar voor, waardoor je een rol krijgt, die goed vastkleeft.
  6. Leg de rol gebak op de 'naad'. Bestrijk met een borsteltje het oppervlak met een dun laagje confituur. Rol het gebak door de geroosterde amandelen tot er een egaal laagje nootjes aan vastkleeft.
  7. Snij de buitenste plakjes cake weg met een scherp mes, druk niet te hard. Serveer in dikke plakken.
  8. Smakelijk!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door M.K op 08 februari 2016 om 15u24

goed recept op een kwartiertje klaar. Kan dienen voor kerststronk en voor als je eens een paar confituur potten hebt die half vol in je ijskast staan uit te drogen. ;-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?