Recept 45**** (1 stem)

Rog met schorseneren, kervel en mousseline met hoegaarden

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Feest voor visliefhebbers

tijd
75 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was en schil de schorseneren. Kook ze beetgaar in kokend gezouten water.
  2. Laat de room Solo Crèmefine Cuisine zachtjes inkoken met de helft van de Hoegaarden. Was de kervel en zwier droog. Hak fijn.
  3. Snijd de rogvleugels in 4 porties.
  4. Voeg de schorseneren toe aan de room, breng op smaak met peper en zout en enkele druppels citroensap.
  5. Was de aardappelen grondig en snijd ze met behulp van een groenteschaaf of rasp in fijne reepjes. Spoel de reepjes onder koud water en pers ze uit. Kruid met peper en zout.
  6. Verhit een weinig Solo Liquide in een pan met anti-aanbaklaag en verdeel hierin de aardappelreepjes over de hele pan. Bak mooi bruin en krokant langs beide zijden. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd in fijne punten.
  7. Zet een schaal met koud water klaar.
  8. Warm de geklaarde boter lichtjes op.
  9. Meng de rest van de Hoegaarden met de eierdooiers, een weinig peper en zout en klop dit mengsel van het vuur schuimig in een steelpannetje.
  10. Plaats het steelpannetje nu op een zacht vuur en blijf stevig kloppen in ‘8’-vorm tot er zich een stevig schuim vormt. Dompel de bodem van het pannetje even in koud water en blijf verder kloppen. Voeg geleidelijk aan en al roerend, de gesmolten boter toe.
  11. Bak de rogvleugels goudbruin in half Solo en half Solo Liquide. Kruid met peper en zout.
  12. Meng tot slot de kervel bij de schorseneren. Verdeel de schorseneren over de borden, schik er de roggevleugels en de aardappelkrokantjes bij en werk het geheel af met de mousseline van Hoegaarden.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 18 januari 2011 om 13u15

Dank je wel voor de opmerking. Dit gerecht bevat rog, het past dus in de categorie schaal en schelpdieren. Smakelijk!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie