Recept 05 (0 stemmen)

rog met mosterd

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Recept voor Rog met mosterd: Ingrediënten voor 4 personen
  2. 1 kg roggenvleugels
  3. 1 l visfumet
  4. 1 teentje look
  5. 1 bosje kervel
  6. 2 eetlepels room
  7. 2 koffielepels mosterd
  8. 1 citroen
  9. zout
  10. versgemalen peper
  11. Recept voor Rog met mosterd: Bereiding
  12. Was de rog onder de kraan. Laat de vis dan 30 minuten weken in azijnwater.
  13. Breng de visfumet bijna net aan de kook en laat de rog 15 minuten garen.
  14. Pel het teentje look en versnipper het. Was de kervel, stroop de blaadjes af en hak ze grof.
  15. Meng in een steelpan de room en de mosterd. Doe er het sap van de citroen bij. Giet er een kleine pollepel van het kookvocht van de vis bij en meng alles op een zacht vuurtje. Doe het teentje look erbij en de kervel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  16. Laat de rog uitlekken en leg de vis op een voorverwarmde schotel. Overgiet met de saus. Dien meteen op.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?