Rog met kappertjes

3 (3)
25 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • Solo
    120 g Solo
  • zout
  • 0.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon
  • 100 g bloem
  • 4 rogvleugels
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 1 theelelel mosterdzaadjes
  • 0.5 citroensap
  • peper

Bereidingswijze

  1. Verkruimel het halve bouillonblokje en vermeng het gelijkmatig met de bloem.
  2. Wentel de vleugels door dit mengsel zodat er een dun laagje achterblijft op de vis.
  3. Verwarm de helft van de Solo op matig vuur in een zeer ruime pan en bak de vleugels rustig gaar.
  4. Kruid ze voorzichtig naar smaak met een beetje peper en zout en houd ze warm.
  5. Giet het vet uit de pan en zet hem terug op het vuur.
  6. Doe de resterende Solo in de pan, voeg de kappertjes en mosterdzaadjes toe en laat de Solo mooi goud worden.
  7. Voeg het citroensap toe.
  8. Schik de rogvleugels op een bord en schenk de bereide Solo met kappertjes er rijkelijk over.

Tip

Een vastkokende aardappel is de perfecte begeleider van de rog.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Den Helsen op 26 december 2015 om 11u57

Een pan met anti-kleeflaag !!!

Gepost door Solo op 28 december 2015 om 11u29

Dag Den Helsen, een anti-kleefpan is een zeer goede tip. Zo'n pan kan ook altijd van pas komen bij andere gerechten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?