Roergebakken asperges met gerookte zalm en citroen

1 (1)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges (groene: alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakken van ca. 1 cm dikte.
  2. Kook de krieltjes in de schil in een laagje gedurende ca. 10 min. gaar. Afgieten.
  3. Verhit de Solo in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe. Rasp de citroenschil op een fijne rasp boven de wok. Halveer de citroen, knijp uit boven de wok. Omscheppen. Zet het vuur laag.
  4. Voeg de kookroom, 2 dl heet water en het Bouillonketeltje toe, laat smelten en laat alles 2 min. pruttelen.
  5. Hak de peterselie fijn. Schep de zalm, de krieltjes en de peterselie door de asperges. Voeg naar smaak wat peper toe. Verdeel over 4 borden.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Naddie op 17 mei 2017 om 19u47

Ziet er goed uit uit. Eerst proberen dan laat ik iets weten. Dank u voor het recept.

Gepost door Solo op 19 mei 2017 om 16u44

Dag Naddie, zeker doen! Wij zijn benieuwd :)! Laat het vooral smaken! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?