Roergebakken asperges met gerookte zalm en citroen
Deze roergebakken asperges met zalm en citroen staan binnen 30 minuten op tafel.
35 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 g witte en/of groene asperges
- 1 kg krielaardappeltjes
- 3 el vloeibare margarine
- 0.5 theelepel kerriepoeder
- 1 citroen
- 2 dl kookroom
- 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
- 2 takjes peterselie
- 200 g gerookte zalmsnippers
Bereidingswijze
- Schil de witte asperges (groene: alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakken van ca. 1 cm dikte.
- Kook de krieltjes in de schil in een laagje gedurende ca. 10 min. gaar. Afgieten.
- Verhit de Solo in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe. Rasp de citroenschil op een fijne rasp boven de wok. Halveer de citroen, knijp uit boven de wok. Omscheppen. Zet het vuur laag.
- Voeg de kookroom, 2 dl heet water en het Bouillonketeltje toe, laat smelten en laat alles 2 min. pruttelen.
- Hak de peterselie fijn. Schep de zalm, de krieltjes en de peterselie door de asperges. Voeg naar smaak wat peper toe. Verdeel over 4 borden.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Naddie op 17 mei 2017 om 21u47
Ziet er goed uit uit. Eerst proberen dan laat ik iets weten. Dank u voor het recept.
Gepost door Solo op 19 mei 2017 om 18u44
Dag Naddie, zeker doen! Wij zijn benieuwd :)! Laat het vooral smaken! Groetjes, het Solo-team
Hoeveel sterren geef jij dit recept?