Roergebakken asperges met gamba's en dille-Hollandaisesaus

Maak vanavond deze roergebakken asperges met gamba's en dille-Hollandaisesaus en je zet een lekker feestelijke maaltijd op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C.
  2. Boen de aardappels schoon onder de koude kraan. Pak ze elk in een stuk aluminiumfolie. Pof ze in de hete oven in 60-70 minuten gaar.
  3. Schil de witte asperges (groene alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakjes van ± 1 cm dikte.
  4. Verwarm (± 10 minuten voordat de aardappels klaar zijn) de vloeibare margarine in een wok en roerbak de asperges 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de gamba's, het paprikapoeder, de cayennepeper en zout naar smaak toe en roerbak nog 4 minuten. Schep er 1 eetlepel dille door.
  5. Bereid intussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de dille erdoor.
  6. Haal de aardappelen uit de oven. Verwijder het folie. Halveer ze, maak met een vork het kruim een beetje los.
  7. Verdeel de asperges met gamba's over 4 warme borden en leg de aardappelen ernaast. Schep de saus over de asperges met gamba's.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?