Roergebakken asperges met gamba's en dille-Hollandaisesaus
Maak vanavond deze roergebakken asperges met gamba's en dille-Hollandaisesaus en je zet een lekker feestelijke maaltijd op tafel.
30 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 12 kleine kruimige aardappelen (à 75 g)
- 750 g witte en/of groene asperges
- 4 el vloeibare margarine met olijfolie
- 400 g verse gepelde rauwe gamba’s
- 1 tl paprikapoeder
- mespunt cayennepeper
- 4 el fijngehakte dille
- 1 zakje Knorr Hollandaisesaus à 30 g
- Extra nodig: aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 225 °C.
- Boen de aardappels schoon onder de koude kraan. Pak ze elk in een stuk aluminiumfolie. Pof ze in de hete oven in 60-70 minuten gaar.
- Schil de witte asperges (groene alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakjes van ± 1 cm dikte.
- Verwarm (± 10 minuten voordat de aardappels klaar zijn) de vloeibare margarine in een wok en roerbak de asperges 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de gamba's, het paprikapoeder, de cayennepeper en zout naar smaak toe en roerbak nog 4 minuten. Schep er 1 eetlepel dille door.
- Bereid intussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de dille erdoor.
- Haal de aardappelen uit de oven. Verwijder het folie. Halveer ze, maak met een vork het kruim een beetje los.
- Verdeel de asperges met gamba's over 4 warme borden en leg de aardappelen ernaast. Schep de saus over de asperges met gamba's.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?