Recept 55***** (2 stemmen)

roemeense appelcake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

cake

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand Vet een bakblik (22x33cm) of bakvorm licht in en bestuif met wat bloem. Snij de appels in partjes van 2,5 centimeter. Zet weg.
  2. In een grote kom eieren en suiker goed vermengen. Roer baksoda, olie, kaneel en vanille-extract erdoor. Roer de bloem erdoor en zorg dat deze volledig wordt opgenomen. Schep de appels en walnoten erdoor.
  3. Giet het mengsel in het bakblik en bak 55 minuten in een voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt en deze er schoon weer uitkomt. Laat de cake enigszins afkoelen. Je kunt de cake warm of op kamertemperatuur serveren.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?