Ingrediënten voor 2 personen
- 3 hele grote rode gesnipperde uien
- 3 eetl maisolie(geen boter gebruiken!!!!)
- 8 eetl donker bruine suiker
- 2 eetl porto rood
- 2 eetl rode wijn
- 1 takje verse tijm
- 3 eetl balsamico van granaatappel
- 2 tal druppels worchestersaus
Bereidingswijze
- Laat de fijngesnipperde rode ui glazig worden in de maisolie.
- Voeg de bruine suiker, rode port en rode wijn bij.
- Voege de tijm toe.
- Laat dit10 minuutjes zeer zachtjes koken
- Blus af met 3 eetlepels balsamico van granaatappel en de worchester saus
- Laat dan nog 20 minuutjes verder pruttelen tot alle vocht verdampt is
- Kruid evt. bij met met peper en zout.
- Deze uienconfituur is overheerlijk bij pate, everzwijn, foie gras of andere fijne vleeswaren.
- Afgedekt kan je de potjes uienconfituur bewaren in de koelkast.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?