Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de gekruide kip:
- 250 g kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden (bv oregano & tijm)
- Voor de salade:
- 200 g gemengde salade met lollo rosso
- 1 rode paprika
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 1 rode appel
- 1 el eetlepbalsamico azijn
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- Was de salade zonodig en laat uitlekken in een vergiet.
- Roer een marinade van het bouillonketeltje, de olijfolie, tomatenpuree en kruiden. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer de stukjes 10 minuten.
- Was de paprika, snijd deze door en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.
- Pel de ui en snijd deze in partjes.
- Bereiding
- Verwarm een pan en bak de kipfilet op middelhoogvuur gaar.
- Meng de sla, paprika, appel en ui tot een salade. Schep de kipstukjes met een schuimspaan uit de pan, zet het vuur laag en voeg de balsamico-azijn voorzichtig toe.
- Roer de aanbaksels los en giet de warme dressing over de salade.
Tip
Serveer de salade met knapperig ciabatta brood.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door EvaMorival op 07 juni 2018 om 20u42
2 paprika’s is beter. Dressingsausje was nt nodig. Kip was voldoende gemarineerd. Eventueel noten bij.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?