Ingrediënten voor 4 personen
- 4 rode poonfilets, +/- 125 gr elk
- 2 el bloem
- 4 vleestomaten
- 6 à 8 basilicumblaadjes
- room, facultatief
- 1 dl visbouillon
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 kl tomatenpuree
- olijfolie
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Maak een inkruising op de kop van de tomaten en dompel ze 12 tellen in kokend water, leg ze daarna in ijswater.
- Pel de tomaten en snij ze in grove stukken.
- Snij de paprika's in 4 en verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij ze daarna in grove stukken.
- Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de helft van de paprika's zacht.
- Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en laat even meebakken, daarna blussen met de bouillon.
- Laat aan de kook komen, neem daarna van het vuur.
- Hak de basilicumblaadjes grof en voeg ze toe aan de saus, pureer de saus met een staafmixer.
- Warm de saus opnieuw op en voeg er eventueel een scheutje room aan toe, kruid af met pezo.
- Bak de andere helft van de paprika's in olijfolie tot ze zacht zijn, afkruiden met pezo.
- Kruid de rode poonfilets met pezo en wentel ze door de bloem, klop overtollige bloem af.
- Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de filets goudbruin.
- Leg de gebakken paprika's op 4 warme borden, leg daar bovenop de rode poonfilets, napperen met de saus, dien op met puree of gekookte aardappelen of gnocci.
- Tip: paprika's schillen is beter voor de vertering.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?