Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak een inkruising op de kop van de tomaten en dompel ze 12 tellen in kokend water, leg ze daarna in ijswater.
  2. Pel de tomaten en snij ze in grove stukken.
  3. Snij de paprika's in 4 en verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij ze daarna in grove stukken.
  4. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de helft van de paprika's zacht.
  5. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en laat even meebakken, daarna blussen met de bouillon.
  6. Laat aan de kook komen, neem daarna van het vuur.
  7. Hak de basilicumblaadjes grof en voeg ze toe aan de saus, pureer de saus met een staafmixer.
  8. Warm de saus opnieuw op en voeg er eventueel een scheutje room aan toe, kruid af met pezo.
  9. Bak de andere helft van de paprika's in olijfolie tot ze zacht zijn, afkruiden met pezo.
  10. Kruid de rode poonfilets met pezo en wentel ze door de bloem, klop overtollige bloem af.
  11. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de filets goudbruin.
  12. Leg de gebakken paprika's op 4 warme borden, leg daar bovenop de rode poonfilets, napperen met de saus, dien op met puree of gekookte aardappelen of gnocci.
  13. Tip: paprika's schillen is beter voor de vertering.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?