Recept 05 (0 stemmen)

Rode poon in papillot

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210°.
  2. Kuis de venkelknollen en snij ze in reepjes (bewaar wat groen van het loof als garnering).
  3. Blancheer de reepjes 5 minuten in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
  4. Spoel de citroen onder stromend water en dep droog.
  5. Rasp de schil van de citroen en pers ze daarna uit.
  6. Neem vier vellen bakpapier (groot genoeg om er pakketjes/papilotte van te maken).
  7. Verdeel de venkelreepjes over de vier vellen en leg er telkens 2 visfilets op.
  8. Besprenkel het geheel met wat citroensap en 1 el olijfolie.
  9. Afkruiden met pezo uit de molen en een snuifje piment d' Espelette en een weinig geraspte citorenschil.
  10. Maak een pakketje en bind het dicht met keukentouw.
  11. Zet de pakketjes 15 minuten in de oven.
  12. Leg de pakketjes op grote warme borden, maak ze open aan tafel en versier met groen van de venkelknollen.
  13. Dien op met een gekookt patatje.
  14. Piment d' Espelette kunt u vervangen door chilivlokken.
  15. Bakpapier kunt u vervangen door aluminiumfolie, laat de pakketjes dan iets langer in de oven.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie