Rode poon, gestoofde knolselder en witte rammenas, beurre blanc van dashi

Deze rode poon met knolselder, witte rammenas en beurre blanc van dashi krijgt door de dashi een bijzonder verfijnde Japanse smaak.

0 (0)
35 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de witte rammenas, de raapjes en de knolselder in blokjes. Smelt 25 g van de boter in de olijfolie in een antikleefpan en stoof de groentjes hierin tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en werk af met de fijngehakte peterselie.
  2. Warm een oven voor tot 170 °C. Meng de olijfolie met de fijngesneden look en tijm. Plaats de rode poon in een ovenschaal, kruid met peper en besprenkel rijkelijk met de olie. Gaar de vis gedurende 8 à 12 minuten.
  3. Voor de dashiboter: Kook de witte wijn met de dashi, de sushiazijn, de sojasaus en de vloeibare bouillon tot de helft in. Voeg de room toe en laat minstens tot de helft inkoken. Mix met 100 g boter en serveer.
  4. Schik de vis op het bord, voeg de groenten toe en besprenkel met de dashiboter voor het opdienen.

Tip

Dashiboter is ook kant en klaar te vinden in Japanse winkels.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?