Recept 55***** (7 stemmen)

Rode poon gemarineerd in limoen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
0 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel de sjalot en snij doormidden. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit.
  2. Marineer de poon gedurende 1 uur in 300ml olijfolie, de sjalot, het limoensap en rasp en de sojasaus.
  3. Snijd ondertussen ofwel met een groot mes, ofwel met een mandoline de courgettes in julienne (dunne reepjes).
  4. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes en meng deze met de gehakte koriander, 50 ml olijfolie, zout en peper.
  5. Verhit de Solo in een hete pan. Bak de gemarineerde poon 1 minuut op zijn vel.
  6. Sauteer de courgettejulienne kort met wat Solo in een koekenpan.
  7. Serveer de poon op een bedje van courgette. Werk af met een toets tomaat-koriandervinaigrette.
Tip

Tip van Gaëtan

In het seizoen kan je in plaats van courgette ook asperges gebruiken. Maar durf eens een stapje verder te gaan en kies voor een salade van paardenbloemen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Loetje123 op 08 juni 2014 om 12u52

Dit is helemaal mijn smaak :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie