Rode kool met worst en gekookte aardappelen

6 (6)
55 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de kool in 2 en verwijder de harde witte kern. Snipper de rest fijn. Pel de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken. Pel en snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd ze, indien nodig, in gelijke stukken zodat ze egaal garen.
  2. Warm een pot, giet er 4 eetlepels vloeibare margarine in en stoof er de ui in. Voeg er de rode kool, de azijn, de suiker, de kruidnagels, de laurier, de tijm en eventueel de aalbessenjam bij. Giet er 2,5 dl water bij en roer er het bouillonblokje bij. Laat op zacht vuur, met het deksel op de pot, 25 minuten garen.
  3. Voeg dan de appels toe en kruid met peper en zout. Laat nog 20 minuten garen.
  4. Doe de aardappelen in een pot en voeg water bij tot ze net onderstaan, breng aan de kook en laat garen.
  5. Bak ondertussen de worsten op matig heet vuur aan alle kanten gaar in de rest van de margarine. Dien het vlees op met de aardappelen en de rode kool.

Tip

Wil je graag meer saus, giet dan het bakvet uit de pan van het vlees en giet er 2,5 dl water en de inhoud van 1 Knorr Sausketeltje bij. Roer tot je een gladde saus bekomt.

Je kan bereide rode kool perfect invriezen.

Rode kool een dag op voorhand klaarmaken is zeker aan te raden om de smaak van de kruiden te versterken.

Wil je eens iets anders? Vervang de appels door 4 eetlepels rozijnen en strooi er net voor het opdienen gegrilde amandelschilfers over als afwerking.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door norbert909 op 23 januari 2017 om 17u01

zo lust ik het enorm

Gepost door Solo op 31 januari 2017 om 16u24

Dat horen we graag ;)!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?