Recept 25** (1 stem)

Rode kool met bloedworst

Dit is een recept van

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 rode kool
  3. 100g boter
  4. 3 appels
  5. 1 eetlepel bruine suiker
  6. peper
  7. 2 theelepels azijn
  8. 1 laurierblad
  9. 2 kruidnagels
  10. 8 dikke schijven bloedworst
  11. 1 eetlepel bloem
  12. Bereiding:
  13. Maak de rode kool schoon en snijd deze in reepjes. Doe de rode kool met een beetje water en zout in een pan en breng dit aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes koken. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in blokjes. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en doe dit met 25 gram van de boter, de appelblokjes, suiker, peper en azijn bij de rode kool. Breng dit alles aan de kook. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de rode kool 10 minuten zachtjes koken. Haal dan het deksel van de pan en laat de kool nog 5 minuten zachtjes koken. Bestuif de stukken bloedworst aan beide kanten met bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de bloedworst aan beide kanten mooi bruin. Doe de rode kool in een schaal en leg er de plakken bloedworst op.
  14. Aanrader: Lekker met aardappelpuree.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie