Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pak bladerdeeg (rond)
- 1 eetlepel frambozenconfituur
- 3 bolletjes stemgember
- 2 eetlepels gembersiroop
- 100 g marsepein
- 3 appels (friszoet en stevig)
- 200 g rode vruchten naar keuze (frambozen, rode besjes, bosbessen, braambessen, aardbeien, mix van alle,...)
Bereidingswijze
- Rol het bladerdeeg uit en leg in een ronde bakvorm samen met het bakpapier. Prik met een vork in de bodem.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de bolletjes stemgember fijn.
- Meng de confituur met de fijngesneden stemgember en de marsepein. Verdeel dit mengsel over de bodem van de taart.
- Snij de appels in 4, verwijder het klokhuis en de schil. Snij de appels daarna in blokjes.
- Meng de appelblokjes met de rode vruchten en schep deze over het deeg.
- Sprenkel de gembersiroop over de vruchten (de gembersiroop haal je gewoon uit het potje stemgember).
- Zet de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Mommy N op 01 april 2013 om 23u08
Ter info: de gembersiroop is gewoon het vocht uit het bokaaltje stemgember.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?