Recept 55***** (1 stem)

Risotto met rode wijn

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Risotto recepten

tijd
0 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de salami in blokjes. Verhit 3 kneepjes margarine in een pan met dikke bodem en bak hierin de salami aan. Bak dan de ui 2 minuten op laag vuur mee. Schep de rijst erdoor en fruit tot de korrels glazig zijn.
  2. Schenk de wijn bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg vervolgens een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot ook dit vocht is opgenomen door de rijstkorrels. Herhaal dit tot de bouillon op is.
  3. Proef de rijst. Als hij nog niet gaar is, kun je steeds weer kleine beetjes heet water toevoegen tot de rijstkorrels wel gaar zijn. Meng de Parmezaanse kaas en 40 gram margarine aan de risotto en breng het gerecht op smaak met peper. Lekker met een groene salade.
Tip

Als je eens flink indruk wilt maken op je gasten, garneer je het gerecht met dunne sneetjes(witte) truffel.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?