Recept 35*** (6 stemmen)

Risotto met pompoen en mascarpone

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoenstukjes 30 minuten in de oven.
  2. Verhit een kookpot met gezouten water aan de kook en blancheer de peterselie 1 minuutje. Laat afkoelen in ijswater en laat uitlekken. Mix de peterselie fijn in een maatbeker. Doe de mascarpone in een kom en schep de gemixte peterselie erdoor.
  3. Schil de sjalot en snipper hem fijn. Verhit een pan met dikke bodem en doe er een eetlepel Solo in. Fruit de sjalot op een zacht vuur zonder hem te kleuren en voeg de rijst toe. Laat enkele minuten zachtje bakken onder voortdurend roeren en doe er dan de Noilly Prat bij. Laat verdampen en voeg dan geleidelijk aan de groentenbouillon toe tot de rijst beetgaar is. Schep er aan het einde van de gaartijd de pompoenblokjes door en werk af naar smaak met geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas. Serveer met de peterseliemascarpone.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door femke sermeus op 06 februari 2016 om 18u30

super lekker met die geroosterde pompoen, zeker een aanrader!

Gepost door Solo op 09 februari 2016 om 15u31

Dankjewel Femke :-)!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?