Risotto met pompoen en kip

Met deze risotto met pompoen en kip zet je het allerlekkerste risotto recept op tafel. Door de geroosterde pompoen wordt dit gerecht extra lekker!

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de pompoen met 2 eetlepels olijfolie in een ovenschaal en rooster in de oven gedurende 10-15 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  2. Zet ondertussen een kookpot op het fornuis en breng het water aan de kook. Voeg de Knorr Vloeibare Bouillon Kip toe en laat het oplossen.
  3. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 2 cm. Voeg de helft van de pompoen toe aan de bouillon en laat ongeveer 20 minuten sudderen. Houd de andere helft van de pompoen apart. Mix de bouillon na 20 minuten met een staafmixer.
  4. Neem een braadpan en voeg 3 eetlepels olijfolie toe, bak de kipfilet op een middelhoog vuur goudbruin en zet samen met de rest van de pompoen opzij. (Bewaar de resterende olie in de braadpan).
  5. Draai het vuur terug tot gemiddeld, voeg toe aan de braadpan (met de resterende olie, gesnipperde ui, het rozemarijntakje en de fijngehakte knoflook) en verwarm gedurende ongeveer 1 minuut om de smaken vrij te geven.
  6. Voeg de risottorijst toe en verwarm zachtjes gedurende 2 minuten en voeg geleidelijk de pompoenbouillon toe tot deze verdampt. Herhaal dit tot de rijst "al dente" is.
  7. Roer de opzij gezette kip en pompoen erdoor en zet het vuur uit. Breng op smaak. Werk de risotto af met gehakte peterselie en walnoten erbovenop.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?