Risotto met paddenstoelen, tijm en Parmezaanse kaas

2 (2)
50 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de kaas. Snipper de sjalotjes grof en fruit ze in wat extra vergine olijfolie in een middelgrote gewone pan die met deksel en al in de oven kan (geen kunststof handvaten dus). Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. De rijst moet een beetje glazig worden maar mag beslist niet bruin bakken.
  2. Doe de bouillon en de wijn erbij en breng al roerend aan de kook. Strooi de kaas erover en plaats de pan dan met deksel 40 minuten in de oven. Hak ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en bak ze 5 minuten in wat margarine. Rits wat tijmblaadjes van de takjes.
  3. Haal de pan na 40 minuten uit de oven. Schep de paddenstoelen en de tijm erdoor en laat de pan dan nog even staan met het deksel erop, zodat de smaken zich lekker kunnen vermengen en de paddenstoelen op temperatuur kunnen komen.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door simone kinet op 24 oktober 2016 om 17u39

altijd lekker en vlug klaar

Gepost door Solo op 25 oktober 2016 om 15u36

Hoi Simone, bedankt voor jouw compliment. Laat dit herfstig recept jou smaken! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?