Recept 55***** (1 stem)

Risotto met kip, groenten en champignons

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht

tijd
50 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de ajuinen fijn. Was de courgettes en de selderie, maak de wortelen schoon en snij ze helemaal in kleine blokjes. Maak de cantharellen snel onder koud water schoon, dop ze af en snij ze in zo groot mogelijke stuiken
  2. Breng 1 liter water met 1 kippenbouillonketeltje aan de kook.
  3. Bak de stukken kip en de groenten in een pot met de Solo.
  4. Voeg na 5 minuten de rijst toe, meng, kruid met peper uit de molen en laat verder koken zodat de rijst doorschijnend wordt.
  5. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en meng regelmatig. Wanneer de rijst al de bouillon heeft geabsorbeerd (ongeveer 15 minuten), is de risotto klaar.
  6. Neem de pot van het vuur en voeg de parmezaankaas toe, meng krachtig door elkaar.
Tip

Dien de risotto in diepe borden op.

Buiten het seizoen kunt u de cantharellen door fijngesneden champignons vervangen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie