Risotto met gestoofde prei, spekjes en pecorino

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de preien en snijd ze in ringen. Fruit ze op een laag vuur in de extra vergine olijfolie. Bak in een andere pan de spekjes tot ze krokant zijn. Verwarm de bouillon met het deksel op de pan zodat er zo weinig mogelijk vocht verdampt.
  2. Verhit in een pan met dikke bodem nog een scheut extra vergine olijfolie. Schep hier de rijst bij en wat prei en laat de rijstkorrels glazig worden terwijl je roert. Blus de rijst met de vermout of wijn. Roer de Pesto Rosso erdoor. Giet er, terwijl je rustig blijft roeren, steeds een scheut bouillon bij. Als die door de rijst is opgenomen, voeg je weer een scheut toe en dat blijf je doen tot alle bouillon op is en de risotto romig en al dente is.
  3. Meng, als de risotto bijna klaar is, de rest van de prei en de uitgebakken spekjes door de rijst. Breng het geheel op smaak met zwarte peper en roer de helft van de pecorino erdoor.
  4. Giet, vlak voordat je de risotto serveert, nog een scheutje extra vergine olijfolie over het gerecht en bestrooi het met de rest van de kaas.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?