Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g risottorijst
- 1 l visbouillon
- 200 g gerookte zalm in reepjes
- 1 sjalotje gesnipperd
- 200 g ricotta
- 50 g pijnbommpitjes, geroosterd
- 600 g spinazie
- olijfolie
Bereidingswijze
- Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem.
- Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben.
- Voeg een deel van de bouillon toe en blijf roeren.
- Slink intussen in een andere pan de gewassen spinazie.
- Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de
- bouillon toevoegen,
- net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes
- zalm en de ricotta erdoor roeren,
- nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst romig maakt. Op het einde de geroosterde pijnbommpitjes toevoegen.
- Smakelijk!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?