Recept 05 (0 stemmen)

risotto met doperwten en sperziebonen

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1kopje diepvries doperwten
  2. 200gr sperziebonen
  3. 2 pakjes mager spekblokjes
  4. 1 rode ui
  5. 1 teen look1van
  6. van 1 a 2 blokjes kippeboullion
  7. olijfolie
  8. parmazaanse kaas
  9. snufje provensialekruiden
  10. zwarte peper
  11. 400gr risotto
  12. maak de boullion klaar
  13. snipper de ui.bak ondertussen de spekjes zachtjes uit samen met de look.
  14. voeg de rode uit toe maal er verse peper door en bak het geheel op een wa hogere vuur.
  15. doe de erwten en de sperzibonen erbij.
  16. zodra de groenten een beetje van kleur veranderenvoeg de risotto toe flink omroeren zodat ieder korreltje glanst en dan onder het boullion zetten.
  17. roer de provenciale kruiden erbij en laat 20 min op een klein pitje gaar worden.
  18. kook de risotto zover in dat het niet tedroog is.
  19. rasp de kaas en roer die erdoor om het goed tebinden.
  20. je kunt eventueel wittewijn aan het einde er aan toevoegen
  21. smakelijk eten

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door werner1975 op 13 januari 2011 om 23u17

inderdaad een erg goed recept . ik heb de look door oregano vervangen en volgende keer ga ik het zonder bonen proberen

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?