Altijd weten wat je gaat eten?
risotto met doperwten en sperziebonen
Bereidingswijze
- 1kopje diepvries doperwten
- 200gr sperziebonen
- 2 pakjes mager spekblokjes
- 1 rode ui
- 1 teen look1van
- van 1 a 2 blokjes kippeboullion
- olijfolie
- parmazaanse kaas
- snufje provensialekruiden
- zwarte peper
- 400gr risotto
- maak de boullion klaar
- snipper de ui.bak ondertussen de spekjes zachtjes uit samen met de look.
- voeg de rode uit toe maal er verse peper door en bak het geheel op een wa hogere vuur.
- doe de erwten en de sperzibonen erbij.
- zodra de groenten een beetje van kleur veranderenvoeg de risotto toe flink omroeren zodat ieder korreltje glanst en dan onder het boullion zetten.
- roer de provenciale kruiden erbij en laat 20 min op een klein pitje gaar worden.
- kook de risotto zover in dat het niet tedroog is.
- rasp de kaas en roer die erdoor om het goed tebinden.
- je kunt eventueel wittewijn aan het einde er aan toevoegen
- smakelijk eten
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door werner1975 op 14 januari 2011 om 01u17
inderdaad een erg goed recept . ik heb de look door oregano vervangen en volgende keer ga ik het zonder bonen proberen
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?