Recept 45**** (3 stemmen)

Risotto met courgette en doperwten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Risotto recepten

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in kleine stukjes en bak ze in een grote koekenpan in wat margarine tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en fruit de korrels tot ze glazig zijn. Blus de rijst met witte wijn en laat ze pruttelen tot de wijn is opgenomen.
  2. Voeg (soep-)lepel voor lepel de vleesbouillon toe. Blijf roeren en voeg pas een volgende lepel bouillon toe als bijna al het vocht is opgenomen. Roer er, vlak voor de risotto klaar is, de courgette en de erwtjes door en laat alles nog 6 tot 7 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Neem de pan van het vuur en roer de pecorinokaas, de gehakte munt en basilicum erdoor. Serveer direct.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 1 kleine ui
  • 4 eetlepels Bertolli voor bakken en braden vloeibaar
  • 380 gram risottorijst
  • 375 ml warme vleesbouillon
  • 125 ml witte wijn
  • 1 courgette
  • 150 gram erwtjes
  • 100 gram pecorinokaas

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Denies Leysen op 20 oktober 2017 om 17u09

Wat moet je eerst doen met de courgette: kleinsnijden, stoven, ... ? Hoeveel munt en basilicum?

Gepost door Solo op 27 oktober 2017 om 15u52

Dag Denies, bedankt voor jouw vraag. Eerst snij je de courgette in kleine stukjes. Dan laat je de courgette samen met de risotto en doperwten nog 7 minuten meestoven. De hoeveelheid basilicum en munt hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Een paar blaadjes zijn voldoende. Veel kookplezier! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?