Ingrediënten voor 8 personen
- 1 liter melk
- 100 gr dessertrijst
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- 50 gr boter
- 150 gr kristalsuiker
- 25 gr vannnillepoeder of vanille-extract
- 1 vel kruimeldeeg
Bereidingswijze
- Rijst spoelen in een fijne zeef
- Boter smelten + rijst toevoegen
- Melk toevoegen (beetje overhouden om de vanillepoeder in op te lossen)
- Aan de kook brengen – ongeveer 30 min laten koken op een zacht vuur
- Suiker toevoegen
- Melk met opgeloste vanillepoeder + eierdooiers toevoegen
- Eventjes laten koken
- Opgeklopt eiwit er onder mengen
- Rol het kruimeldeeg uit en bekleed hiermee de ingezette taartvorm
- Gedurende 25 min in oven van 175°
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Faatje85 op 27 januari 2019 om 16u44
Hallo, wanneer best de opgeklopte eiwit toevoegen? Als het beslag nog warm is of afgekoeld?
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?