Rijsttaart

Ingrediënten voor 10 personen

  • 6 DL melk
  • 5 eierdooiers
  • 100 gr suiker
  • 50 gr maiszetmeel
  • 75 gr dessertrijst
  • 1/2 l melk
  • 75 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr crème patissière
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 200 graden.
  2. - Doe rijst, 1/2l melk, 2 zakjes vanillesuiker en 75gr suiker in een kookpot en laat een half uur koken.
  3. - Je hebt nu rijstpap.
  4. - Voeg het ei en de crème patissière toe en roer goed.
  5. - Leg het bladerdeeg in de vorm, snijd de randjes af en doe de rijstpap in de vorm.
  6. - Zet in de oven gedurende een half uur Bereiding voor crème patissière:
  7. - Kook de 6 dl melk
  8. - Klop de 5 eigelen met de suiker wit
  9. - Meng er het maiszetmeel door en giet de kokende melk op het eiermengsel
  10. - Zet het geheel terug op het vuur en laat al roerend opkoken gedurende 1 minuut zodat de eieren garen

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?