Rijsttaart

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 l melk
  • 125 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 125 gr rijstvlokken
  • 3 eiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 soepl. griesmeel

Bereidingswijze

  1. Melk ,boter ,suiker op kookpunt brengen, de rijst vlokken toevoegen en 5 min.laten koken.Vervolgens het griesmeel bij doen en nog even laten mee koken.Van het vuur weg de eierdooiers onder roeren.Het eiwit in sneeuw stijf kloppen en luchtig onder mengen.
  2. Schaal in boteren en bestrooien met paneermeel.
  3. Oven verwarmen op 225gr en 35' laten bakken.
  4. Smakelijk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Angeliefje op 14 maart 2010 om 15u49

Dank je wel voor het posten van dit recept. Ik ben al een hele tijd op zoek naar het recept van Russische rijsttaart en dit benadert het het best. Bij het recept dat ik zoek voeg je dan nog gemalen amandelen en rozijnen toe en er waren nog een paar dingen maar zoals ik al zei ik ben het recept kwijt dus de extra dingen weet ik niet meer exact. Ik ga nu op dit recept verder experimenteren en lukt het me om alles te achterhalen dan zal ik het posten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?