Recept 55***** (13 stemmen)

Rijsttaart à la Véronique

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Dessert

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Neem 1 liter melk en de 125 gram Bosto-rijst en doe dit in de vuurvaste schotel met deksel erop .Zet dit mengsel in voorverwarmde oven op 200 graden en laat één uur in de oven zitten.
  2. Wanneer dit mengsel drie vierden van een uur in de oven zit dan eens kijken of het mengsel niet te droog wordt. Indien te droog klein beetje melk bijvoegen. Na het uitnemen van de rijst uit de oven , laten afkoelen met deksel er op, best is zelfs zo laten staan tot dag nadien en de volgende dag er 2 eierdooiers bijvoegen en daarna de suiker. De oven op 180 graden zetten om straks de taart in te bakken.. Nooit de suiker en ei te samen in één keer onder roeren. Heel belangrijk dat u dit apart doet. Eiwit stijf kloppen ( niet te hard) en voorzichtig onder mengsel mengen.Neem nu de taartvorm (26cm) en smeer deze in met solo en vul die met de bladerdeeg en prik in het bladerdeeg gaatjes met een vork en giet dan dit mengsel in de taartvorm Laat dit dan één uur bakken op 180 graden.

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door jurrever op 13 februari 2018 om 10u24

al 3 keer gemaakt en nog lekker

Gepost door Véroniquesken op 25 februari 2018 om 16u28

Leuk te horen :)

Gepost door Véroniquesken op 15 april 2018 om 15u39

Heb enkele aanpassingen in het recept gedaan en het resultaat nu nog beter :)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie