Ingrediënten voor 4 personen
- 1 l volle melk
- 90 gr kristalsuiker (meer of minder naar eigen smaak)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snuifje zeezout
- 75 gr rijstgriesmeel
- Schil van citroen (zonder wit)
Bereidingswijze
- Meng de melk met de suiker, vanillesuiker, citroenschil en snufje zout in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
- Voeg vervolgens de griesmeel , al roerend met een garde, er voorzichtig aan toe.
- Laat de pap ongeveer 10 minuten op laag vuur zachtjes koken en indikken.
- Roer regelmatig door de massa, zodat het niet aanbrandt op de bodem van de pan en de melk niet over kookt.
- Haal de pan van het vuur en verwijder de citroenschil.
- AFWERKING:
- Spoel een puddingvorm (met een inhoud van 1 liter of 4 à 6 individuele vormpjes en die vetvrij zijn gemaakt) om met koud water (niet afdrogen).
- Giet de pudding in de vorm(pjes), dek af met plasticfolie en laat 30 minuten afkoelen.
- Plaats de pudding in de koelkast en laat het minstens 3 uur (of beter nog een nacht) opstijven.
- Serveren met bv fruitsla (vers of blik), rozijntjes of geroosterd amandelschaafsel
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?