Recept 35*** (3 stemmen)

Rijstgriesmeelpudding

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de melk met de suiker, vanillesuiker, citroenschil en snufje zout in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
  2. Voeg vervolgens de griesmeel , al roerend met een garde, er voorzichtig aan toe.
  3. Laat de pap ongeveer 10 minuten op laag vuur zachtjes koken en indikken.
  4. Roer regelmatig door de massa, zodat het niet aanbrandt op de bodem van de pan en de melk niet over kookt.
  5. Haal de pan van het vuur en verwijder de citroenschil.
  6. AFWERKING:
  7. Spoel een puddingvorm (met een inhoud van 1 liter of 4 à 6 individuele vormpjes en die vetvrij zijn gemaakt) om met koud water (niet afdrogen).
  8. Giet de pudding in de vorm(pjes), dek af met plasticfolie en laat 30 minuten afkoelen.
  9. Plaats de pudding in de koelkast en laat het minstens 3 uur (of beter nog een nacht) opstijven.
  10. Serveren met bv fruitsla (vers of blik), rozijntjes of geroosterd amandelschaafsel

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie