Recept 05 (0 stemmen)

Rijst met zoetzure saus en varkensvlees

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

RULLE RIJSTGERECHTEN

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Kruid de ketchup met gember, sambal en ketjap manis. Roer goed om.
  3. Pers de sinasappelen uit met een citruspers.
  4. Verhit 3 eetlepels olie in een wok (of braadpan met hoge rand) en roerbak de ui 2 minuten op een hoog vuur.
  5. Doe er de reepjes varkensvlees bij en roerbak 3 minuten.
  6. Schep het vlees, met een schuimspaan, uit de wok en houd apart.
  7. Doe de paprikablokjes in de wok en roerbak enkele minuten op een hoog vuur.
  8. Schep het vlees bij de gewokte paprika en overgiet met het sinaasappelsap
  9. Roerbak nog enkele minuten op een hoog vuur.
  10. Roer er de gekruide ketchup door.
  11. Los de maizena op in de sherry en giet al roerend, op een zacht vuurtje, door de zoetzure saus.
  12. Serveer met de witte rijst en eventueel wat komkommersalade.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie