Recept 55***** (2 stemmen)

Rijst met hamlapjes,wortel en champignons

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook in bouillon 2 in reepjes gesneden hamlapjes en 1 in plakjes gesneden wortel voor ongeveer 15 minuten. Giet af en bewaar de bouillon en houd de hamlapjes en wortel apart. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de hamlapjes, wortels en 250 gram champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 400 ml bouillon toe (wat je nog hebt bewaard). Breng het geheel op smaak met 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis. Serveer met de rijst.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 13 februari 2012 om 16u45

Het zijn vakenslapjes, gesneden uit de rauwe ham. Het zijn zeer smakelijke stukjes.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie