Recept 55***** (4 stemmen)

Rigatoni met verse geitenkaas en aubergine

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta's

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de aubergines en snij ze in heel kleine blokjes. Neem een tamelijk grote bakpan waarin je later de deegwaren kunt doen. Fruit de aubergines in die bakpan met 3 soeplepels Solo Vloeibaar, zout, een beetje peper en gepelde, ontkiemde en geplette look. Laat ze ongeveer 10 minuten wegsmelten op een zacht vuurtje terwijl je ze geregeld dooreen roert. Leg dan een deksel op de pan en laat de aubergines nog 10 minuten sudderen op een heel zacht vuurtje.
  2. Was de munt, droog hem, ontdoe hem van zijn blaadjes en snij hem fijn.
  3. Breng 4,5 liter zout water aan de kook. Dompel er de deegwaren in en laat ze licht borrelend koken tot ze bijtgaar zijn. Kijk op de verpakking hoe lang de pasta moet koken.
  4. Wanneer de deegwaren gekookt zijn, laat je ze vlug uitlekken. Doe ze dan in een slakom, voeg er 3 lepels Solo Vloeibaar aan toe, meng ze en laat ze lauw worden.
  5. Doe een beetje peper op de geitenkaas, plet de kaas met een vork en vul er de rigatoni mee met behulp van een spuitzak met gladde mond.
  6. Doe de gevulde deegwaren in de courgettefondue en meng ze gedurende 2 of 3 minuten voorzichtig op een zacht vuurtje om ze op te warmen. Voeg er de fijngesneden munt bij, meng alles en dien het onmiddellijk op.

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Manuela d op 22 mei 2011 om 21u04

lijkt me ook lekker als je de aubergines vervang door courgette. ga het zeker van de week is maken.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?