Bereidingswijze
- RHUBAARB-ROZIJNENTAART
- Oven voorvewarmen 220°C.
- 200gr bloem
- 100gr boter in blokjes
- snuifje zout
- 40gr suiker
- 1/2 kopje water
- : De eerste vier ingredienten in een kom mengen en vervolgens het water langzaam bijvoegen. Nadien in een geboterde taartvorm uitspreiden en overal gaatjes maken met een vork.
- 6 rhubaarb stokjes
- : Rhubaarb pelen en in 1cm blokjes snijden. Vevolgens in kokend water 1 minuut laten koken en nadien zeven en afkoelen.
- 100gr goud rozijnen
- 30gr suiker
- 100ml rum
- : Alles 3 minuten laten koken. In het rum laten afkoelen en nadien zeven.
- Rhubaarb blokjes en rozijnen in bladerdeeg overal spreiden.
- 2 eieren
- 20cl room
- 70gr suiker
- : Meng deze drie ingredienten en over de Rhubaarb blokjes gieten.
- :Kook het taart totdat het goudbruin is...25 à 30 minuten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?