Recept 05 (0 stemmen)

Restjes rijst met Oosterse omelet rolletjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Veggie

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Ko0k de rijst met het bouillonblokje volgens de verpakking en laat deze geheel afkoelen.
  2. Klop ondertussen de eieren los met 1 tl chilisaus en 1 tl ketjap( of naar smaak iets meer) en eventueel wat peper en zout. Zet even opzij.
  3. Verwarm de olie in een wok en smoor de knoflook, ui en peper zachtjes aan. haal uit de pan en zet opzij.
  4. Smoor in het overgebleven vet de paprikablokjes in circa 10 minuutjes zachter. Doe er dan de prei bij en smoor even mee. haal uit de pan en zet opzij.
  5. Voeg nog een likje olie toe en bak de rijst . Voeg dan alles aan de pan toe en laat dit door en door warm worden.
  6. Warm een klein beetje olie in een koekenpan en laat het ei in de pan glijden en helemaal stollen.
  7. Rol de omelet op een bord op en snij de rol in rolletjes.
  8. Verdeel de Restjes Rijst over 2 borden en werk het geheel af met de omelet rolletjes en de augurken. Voeg eventueel naar smaak nog ketjap toe .

Bron: Eigen recept en foto

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 16 mei 2018 om 18u55

Oeps en toen vergat ik de augurken erbij te leggen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?