Reeragout in portosaus

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  2. Smelt de boter en laat ze kleuren in een grote kookpot. Bak het vlees aan alle kanten aan. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de ui, het knoflook en de spekreepjes toe. Laat nog 2 à 3 minuten meebakken.
  4. Overgiet met de vleesbouillon en de porto. Voeg de laurierblaadjes, de rietsuiker, de tomatenpuree en de mosterd toe. Dek af en laat gedurende 80 à 90 minuten sudderen op een zacht vuur.
  5. Giet er de room bij en roer er de Luikse siroop onder. Kruid bij naar smaak met peper en zout.
  6. Wijn: Trumpeter Malbec Cabernet Sauvignon Mendoza Argentinië
  7. Bier: Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?