Reefilet met jeneverbessensaus en gebakken appel

Ingrediënten voor 2 personen

  • 260 gram reefilet
  • 2 stuks appel
  • 2 koffielepels margarine
  • 2 eetlepels suiker
  • 30 ml oude jenever
  • 150 ml room
  • 4 etl jeneverbessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd een kapjes van de appels en snijd dit in blokjes. Zet de 2 appels in een ovenschaal, doe een beetje margarine in de holtes en bestrooi met de suiker. Dek de ovenschaal af met bakpapier en laat 10 minuten bakken in de ovven.
  2. Verhit de rest van de margarine in een pan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  3. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met de jenever, voeg de jeneverbessen en de room toe en laat de saus inkoken.
  4. Breng op smaak. Serveer de in plakjes gesneden reefilet met de gebakken appeltjes en dien de saus apart op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?