Recept 05 (0 stemmen)

Reebiefstuk met mozzarella

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit enkele eetlepels solo in een pan en bak op een hoog vuur de reebiefstukjes aan één kant in ongeveer 2 minuten mooi bruin.
  2. Draai de biefstukjes om en kruid de gebakken zijde met pezo.
  3. Laat nu de biefstukjes aan de andere kant ook gedurende ongeveer 2 minuten bruin bakken (moeten van binnen wel roze zijn).
  4. Snijd intussen de mozzarella in 4 gelijke sneetjes.
  5. Leg de biefstukjes in een vuurvaste schotel en leg op ieder een sneetje mozarella en zet ze even onder de grill.
  6. Verwijder ondertussen het overtollige bakvet en giet de cognac in de pan en flambeer, niet onder de dampkap !!
  7. Blus met met een scheut fond en de wijn.
  8. Laat dit op hoog vuur inkoken tot er een mooie saus ontstaat, roer de aanbaksels goed los.
  9. Voeg de room toe en laat nog even inkoken, kruid af met pezo.
  10. Roer er van het vuur af enkele blokjes koude boter onder, zo krijg een mooie gladde saus.
  11. Leg de biefstukjes op warme borden en nappeer met een beetje saus, serveer de rest van de saus er apart bij.
  12. Dien op met groenten naar keuze, gestoofd witloof, boontjes in een spekjasje, wilde boschampignons, of...en kroketjes.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?