Recept 55***** (1 stem)

Reebiefstuk met cranberry-rode wijnsaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

wild(1)

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels. Snijd de groene kool in stukjes. Kook de aardappels met de kool in een grote pan in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen. Hak ondertussen de hazelnoten grof.
  2. Maak een kuiltje in het midden van de stamppot giet de room erin, verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de hazelnoten toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper naar smaak toe. Houdt de stamppot zo nodig op het laagste vuur even warm.
  3. Dep in de tussentijd de reebiefstukjes droog en bestrooi ze met peper en zout. Verwarm de margarine in een pan en bak de reebiefstukjes 2-3 minuten aan elke kant bruin. Verwarm de Rode Wijnsaus, roer de cranberrycompote erdoor en laat de saus 2 minuten pruttelen.
  4. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de reebiefstukjes ernaast, schep er een lepeltje cranberry-rode wijnsaus over en geef de rest van de saus er apart bij.
Tip

De reebiefstukjes kunnen worden vervangen door parelhoenfilets. De baktijd is iets langer: 5-6 minuten aan elke kant.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • 600 g groene kool
  • 100 ml room
  • 1 blokje Knorr Bouillon Original Vlees
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 4 reebiefstukjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 zak Knorr kant-en-klare Rode Wijnsaus
  • 3 eetlepels cranberrycompote

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?