Ingrediënten voor 16 personen
- 250 g zelfrijzende bloem
- 2 el cacaopoeder
- 1/2 tl zout
- 120 g boter
- 300 g fijne suiker
- 1 tl vanille-extract
- 3 eieren
- 240 ml karnemelk
- 6 el rode voedingskleurstof
- 1 tl witte azijn
- 1 tl bakpoeder
- 100 g frambozen
- 250 g mascarpone
- 175 ml room (40% vetgehalte)
- 125 g poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze
- Zeef de bloem met het cacaopoeder en meng er het zout door.
- Klop de boter met de suiker en het vanille-extract tot het zacht en luchtig is. Voeg er een voor een de eieren bij.
- Meng de karnemelk met de rode voedingskleurstof. Voeg nu afwisselend het bloemmengsel en de roodgekleurde karnemelk bij het beslag.
- Zet in een muffinvorm papieren cupcakevormpjes. Vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cakejes ongeveer een 20-tal minuten op 180°C.
- Laat ze nadien afkoelen op een rooster. Wacht liefst 2 uur voor je ze afwerkt met de frosting.
- Frosting:
- Klop de room tot slagroom.
- Klop in een andere kom de mascarpone, de suiker en het vanille-extract. Spatel de room door het mascarponemengsel en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
- Je kan de frosting met een spuitzak spuiten of met een spatel op je cupcakes leggen.
- Werk af met een framboosje.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?