Altijd weten wat je gaat eten?
Recept voor lekkere condérijst
-
1 l melk
-
1/2 st. vanillestok
-
0,150 kg ronde korrelrijst
-
0,050 kg boter
-
0,160 kg griessuiker
-
0,100 l liaison
-
0,100 l room
-
Zout
Bereidingswijze
- Ronde korrelrijst in koud water spoelen en laten uitlekken.
- Een kookpot inboteren.
- Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.
- Gespoelde rijst, zout en de rest van de boter met melk mengen.
- Aan de kook brengen, regelmatig roeren met een spatel.
- Vanillestok verwijderen.
- Met boterpapier toedekken en met een deksel afsluiten.
- In een oven bij 200°C gedurende 35 minuten garen (zonder te roeren).
- Na volledige gaartijd griessuiker toevoegen en nog even doorkoken.
- Met een liaison binden en in een ijskoude terrine koud roeren.
- De rijst in met watergespoelde vormpjes (tulbandvorm) scheppen.
- Laten afkoelen.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?