Ingrediënten voor 4 personen
- 16 ravioliblaadjes
- 20 girollen
- 1/2 teentje knoflook
- 1 kreeft, gekookt
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl water
- kreeftenbouillon
- 1 el solo, bakken en braden
- 1 dl room
- 1 eigeel
- 1 el fijngehakte peterselie
- kervel
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Was de girollen heel eventjes en hak de helft ervan fijn.
- Snijd de andere helft in schijfjes.
- Stoof de fijngehakte girollen met de fijngehakte look in een beetje solo, kruid met pezo.
- Hak de gekookte kreeft in stukjes en voeg deze er op het eind aan toe samen met de fijngehakte peterselie. Laat alles afkoelen.
- Kook de wijn gedurende 5 minuten op met het water en de kreeftenbouillon.
- Voeg er nu de room aan toe en laat nog eens 5 minuten koken.
- Mix dit vervolgens tot een schuimige massa en voeg de girollenschijfjes eraan toe.
- Neem 8 ravioliblaadjes en smeer ze in met een beetje eigeel.
- Schik er de hoopjes van het kreeftenmengsel op.
- Leg het tweede blaadje erbovenop en druk ze goed op elkaar.
- Pocheer de ravioli, schik ze in het bord en giet er een beetje saus en girollen overheen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?